W

Kuvankäsittelyohjelma Canva – ABC

Perusasiat

Olet miettinyt että yrityksesi tarvitsee visuaalisesti upean ja myyvän mainoksen, mutta joudutko palkkaamaan siihen ammattilaisen, joka veloittaa satoja- ellei tuhansia euroja? Tai haluatko vain tuottaa verkkosivuillesi upeaa sisältöä? Säästä rahat ja tee työt itse.

Tästä artikkelista löydät photoshop ohjeet Canvaan, joka on ilmainen kuvankäsittelyohjelma.

Canvan avulla rakennat todella upeita kuvia sekä videoita älyttömän helposti. Parasta Canvassa on että voit tehdä sillä töitä pöytäkoneella, padilla tai puhelimella.

Tämä on photoshop kurssi Canvan perusteisiin.

Canva tarjoaa paljon upeita valmiita malleja käyttöösi. Ne ovat täysin muokattavissa, joten voit vaivatta muuttaa värejä, kuvia ja teksejä makusi mukaan. Canvalta löytyy kymmeniä tuhansia erilaisia malleja ja suunnittelu ideoita (photoshop ideas). 

Valmiit mallit ovat tyylikkäitä, mutta harvoin suoraan sopivia. Joudut kenties muuttamaan värejä, tekstejä, lisäämään kuvia yms. Tätä varten on hyvä osata Canvan perusteet.

Kuinka varmistat, että luomasi todella näyttää hyvältä?

Lue artikkeli loppuun ja opi seuraavat asiat:

-Luo tyhjästä Canva-malli

-Luo nopeasti upeita efektejä

-Kuinka valitset oikean mittasuhteen

-Vinkkejä taustojen valinnoista

-Tekstin, kuvien sekä muiden elementtien luominen

Seuraava tipsi voi helpottaa työtäsi : Piirrä karkea luonnos paperille ennen aloittamista, se voi auttaa sinua herättämään visiosi eloon. Muista että sen ei tarvitse olla täydellinen, sillä kyseessä on vain raakavedos. Mieti, mitä haluat sisällyttää suunnitteluun.

  • Valitse sopivat mitat suunnittelulle

Aloita valitsemalla ”Laadi suunnittelumalli” ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto : Kuva, Facebook julkaisu, video.. Jos et löydä haluamaasi kuvakokoa, käytä ”mukautettu” ja luo haluamasi koko. Jos et tiedä minkä koon tarvitset niin valitse ”mukautetut mitat” ja syötä oletus mitat 1920 x 1080 ja muuta sitä jälkeenpäin tarvittaessa. 

  • Valitse tausta

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa taustalle, väri tai kuva. 

Taustavärit

Suunnitteluvinkki: Eri värit kertovat erilaisia ​​tarinoita. Violetti liittyy yksilöllisyyteen, oranssi liittyy aktiviteettiin ja vihreä loihtii luonnonkuvia. Mieti, mitkä värit sopivat parhaiten tarpeisiisi. Kokeile Canvan väriyhdistelmät-työkalua, jos haluat apua väripaletin valinnassa.

Tietenkin voit aina käyttää myös valkoista taustaa.

Klikkaa kuvan taustaa ja valitse väri käyttämällä editorin yläosassa olevan työkalupalkin värinvalitsin-työkalua.

Kuva taustana 

Jos haluat käyttää valokuvaa taustana, lisää ensin ruudukko. Kun ne on asetettu ruudukolle, valokuvien kokoa, rajausta, kääntämistä ja kerrostamista voidaan luoda erilaisten visuaalisten tehosteiden luomiseksi.

Hae seuraavaksi kuvia tai lataa omat. Vedä ja pudota kuva verkkoon, jolloin se napsahtaa sopivaksi.

Löydät monipuolisesti suodattimia, joilla muokkaat kirkkautta sekä kylläisyyttä.

Suunnitteluvinkki: Lisää suunnitteluun taustakuvia tai kuvakuvia.

Taustakuva tukee sisällön sanomaa paitsi, jos taustalla on liikaa tekstiä tai piirroksia. Kun valitset taustakuvan suunnittelulle, harkitse tekstuuria rakenteen sijaan. Voit rajata kuvia löytääksesi sopivia tekstuureja, jotka toimivat paremmin. Tällä tavoin voit myös poistaa kuvasta kaikki liikaa kohinaa aiheuttavat tilat tai ominaisuudet.

  • Lisää elementit

Suunnittelu voi sisältää tekstiä, kuvakkeita, valokuvia tai piirroksia. Ne on yhdistettävä visuaalisesti houkuttelevalla tavalla.

”Harkitse suunnittelussa kaikkien elementtien tasapainoa ja koostumusta. Kun asetat elementtejäsi, kysy itseltäsi ovatko elementit tasapainossa? Ovatko ne keskittyneitä? Ja varmista, että ne eivät ole liian lähellä muita elementtejä tai sivun reunaa. ”

Hyvä vinkki onkin, että pidä se yksinkertaisena äläkä ylikuormita suunnittelua liian monilla elementeillä, koska se voi sekoittaa kuvan visuaalisen viestin. Tätä suunnittelijat kutsuvat visuaaliseksi hierarkiaksi, johon elementit järjestetään niiden tärkeyden mukaan. Kokeile pelata koon, värin ja sijoittelun avulla nähdäksesi, mikä toimii parhaiten.

Jos haluat lisätä valokuvan kuvaan, kokeile käyttää yhtä Canvan kehyksistä. Löydät nämä sivupaneelin ”elementit” -kohdasta.

  • Valitse oikeat fontit

Fonttien ulkoasulla voi olla valtava vaikutus muotoiluusi.

Yhden fontin valitseminen on tarpeeksi vaikeaa. Suunnittelu saattaa kuitenkin tarvita useita kirjasimia. Canva ehdottaa, että suunnittelussa ei saa koskaan käyttää enempää kuin kaksi fonttia, koska liian monilla kirjasimilla on taipumus tehdä muotoilusta ”sotkuinen”.

Canvalla on satoja valmiiksi asetettuja fonttiyhdistelmiä, joista valita. Löydät nämä sivupaneelin Teksti-välilehdestä.

Sinun ei tarvitse opiskella satoja tunteja ollaksesi hyvä suunnittelussa. Mutta kuten useimmat asiat elämässä, sinäkin saat parempia käytäntöjä joten älä masennu, jos ensimmäinen luonnoksesi ei onnistu täydellisesti.

Kokeile Canvan Pro ominaisuuksia 30 päivää ilmaiseksi

Canva ilmainen kuvankäsittelyohjelma – Photoshop 2020.

Lue myös : Canva – ilmainen logo designer – logo suunnittelu

WebHelp – Etusivu

Lue myös nämä

korjauspyyntö

Ilmoita meille, jos tuotteessasi on häiriöitä!

Lomakkeen alta löydät kartan etäisyyksistä.

Ilmoita meille, jos tuotteessasi on häiriöitä!