W

Elementor WordPress -sivurakentaja arvostelu 2020

Elementor on WordPress-sivunrakentaja, joka on mullistanut täysin WordPress-sivujen rakentamisen. Elementorissa on todella paljon ominaisuuksia, joilla voit rakentaa mitä uskomattomampia sivuja ja silti sitä on erittäin helppo käyttää. Elementor onkin monipuolisin ilmaisten sivujen rakennustyökalu. Voit myös päivittää ilmaisen version maksulliseen Elementor Pro versioon.

Elementor-arvostelu: Tehokkain WordPress Sivurakentaja

Kun aloitin rakentamaan vuonna 2018 Me&Te markkina-alustaa www.mejate.fi ilman minkäänlaista kokemusta verkkosivujen rakentamisesta, eteeni osui Elementor sivurakentaja. Kun tutustuin kyseiseen ohjelmaan tajusin heti, että pystyn rakentamaan minkälaiset sivut tahansa Elementorin avulla.

Jos olet samassa tilanteessa kuin minä olin, eli:

  • Haluat oppia rakentamaan visuaalisesti upeita sivustoja
  • Et kuitenkaan pysty maksamaan tuhansia euroja WordPress-asiantuntijoille

on tämä artikkeli sinulle.

Tässä artikkelissa käymme läpi seuraavat asiat:

1.Yleiskatsaus

2. Avainasiat

3. Elementorin + ja – ominaisuudet

4. Hinta

5. Kannattaako ostaa Pro-versio

6. Yhteenveto

Yleiskatsaus

Elementorin rakensi vuonna 2016 joukko verkkoammattilaisia, jotka halusivat nopeuttaa verkkosivustojen suunnitteluprosessia WordPressin avulla.

Elementoria käyttää jo yli 2 miljoonaa ihmistä, mukaan lukien sisällöntuottajat, markkinoijat, yritykset ja kehittäjät. Tämä osoittaa kuinka helppoa sitä on käyttää.

Elementorista löytyy ilmainen ja maksettu versio. Elementorin ilmaisversio poikkeaa muiden sivurakentajien ilmaisversioista siten, että se sisältää tarpeeksi tehokkaita ominaisuuksia, joiden avulla voit muuttaa tylsän verkkosivustosi visuaalisesti ammattimaisen näköiseksi.

Jos olet vasta aloittamassa sivunrakentamista niin se onnistuu Elementorilla täysin ilmaiseksi, mutta suositeltavaa on ostaa Pro-versio josta kerron alempana lisää.

Avainasiat:

Livetilassa rakentaminen

Elementoria toimii front-end:ssä eikä back-end:ssä, minkä ansioista sitä on todella selkeä käyttää. Eroa näillä on se että back-end rakentamisessa et voi heti nähdä tekemääsi työtä ja muutoksia. Back-end rakentamisessa joudut päivittämään sivusi aina kun teet pienimmänkin muutoksen siihen jos haluat heti tarkastella miltä muutos näyttää. Tämä on erittäin aikaa vievää sekä suoraan sanottuna tylsää. Front-end rakentamisessa näet live-tilassa kaikki muutokset ja tämä onkin parasta. Et ehkä uskokaan kuinka monta kertaa joitain todella pieniä yksityiskohtia tulee ”siirrettyä” piklesin verran, jotta lopputulos miellyttää. Se että näet kaiken kokoajan tekee asioista mielenkiintoisempia ja tehokkaampia.

Kuvassa näet vasemmalla ”widget” alueen, josta valitaan widgettejä ja sijoitetaan ne oikealla olevaan ”työalueeseen”, menetelmänä on ns. ”drag and drop”. Voit valita tekstin, kuvan, painikkeen, videon.. widgettejä on todella paljon.

Mallit ja lohkot

Lohkot määrittelevät sivun ”rakennetta”. Kun avataan täysin tyhjä sivu sivunrakentajalla, valitaan ensin lohko tai malli.

Valitaan lohkojen määrä ja sijoitetaan niihin haluttuja widgettejä. Lohkoja voi lisätä ja poistaa jälkeenpäinkin kätevästi.

Malleista voi valita valmiita ulkoasuja joissa on valmiiksi valittuja lohkoja, jotka on täytetty widgeteillä. Mallit ovat siis valmiiksi rakennettuja lohkoja.

Tekstien muokkaaminen

Voit luoda konteksia suoraan sivuillesi. Valitse lohko ja sijoita siihen esimerkiksi ”Otsake”. Otsake toimii esimerkiksi otsikkona tekstillesi. Voit muokata otsakkeen fonttia, väriä, taustaväriä, sijoitusta, kirjainten välisyyttä, kokoa, ihan mitä tahansa keksitkin.

Responsiivinen rakentaminen

Responsiivinen rakentaminen on tullut vasta älypuhelimien tultua markkinoille. Nykyään yli puolet internetin selailusta tapahtuu puhelimella tai padilla ja tämä suhde tulee vain kasvamaan. Tämän takia onkin erittäin tärkeää, että sivut mukautuvat katseltavan laitteen mukaan ja näyttävät aina hyvältä. Elementorilla tämän tekeminen on todella todella helppoa. Voit vaihtaa koska tahansa tietokone, pad tai mobiili-näkymää. Kaikki tehdyt muutoksen omissa näkymissään pysyvät myös. Eli jos rakennat tietokone näkymän ensiksi, voit vaihtaa sitten pad näkymään ja hienosäätää tekstit, kuvat ja kontekstit näyttämään hyvältä pad- näkymässä ja kummankin näkymän säädöt tallentuvat omanaan. Voit muokata lohkojen pituuksia, fonttien kokoja.. ja kaikki tallentuvat omiin näkymiin.

Elementorin + ja – ominaisuudet

+ Fron-end rakentaminen

+ Lohkot ja mallikirjasto

+ Responsiivinen rakentaminen

+ Tehokasponnahdusikkunoiden rakennustyökalu

+ PRO:n edullinen hinta ja loistava apu

– Ilmaisversiossa ei mallikirjastoa

– Asiakaspalvelusta vaikea saada custom ratkaisuja

– Kolmansien osapuolien widgetit saattavat aiheuttaa ongelmia, onkin hyvä olla tarkkana näiden kanssa

Hinta

Elementor tarjoaa 4 erilaista maksuvaihtoehtoa.

Voit aloittaa ilmaisversiolla rakentamisen, mutta suosittelen päivittämään maksulliseen versioon heti alusta. Saat käyttöösi todella tehokkaita ominaisuuksia, millä mahdollista kauniin visuaalisen ilmeen sivuillesi.

Jos olet pieni rakennusalan yritys ja haluat rakennusliikkeellesi verkkosivut, valitse ”Personal” paketti.

Mutta jos olet tai alat freelanceriksi / verkkosivujen ammattirakentajaksi, kannattaa sinun ottaa suoraan ”Expert” paketti. ”Plus” paketti on aikalailla väliinputoaja ja sitä en suosittele otettavaksi.

Lisenssi uusiutuu automaattisesti määräajan umpeuduttua. Hinta on enemmän kuin edullinen siihen nähden että tämä on niistä harvoista työkaluista mistä sinun kannattaa maksaa.

Kannattaako ostaa Pro-versio

Pro-versiolla voit muokata jokaista sivusi osa-aluetta. Header, footer, 404 page, rakentaa upeita pop-up elementtejä… Toisin sanoen voit rakentaa Elementor Pro:lla koko sivustosi, oli se sitten kuinka monimutkainen tahansa. Pro:n mukana tulee paljo uusia widgettejä joiden avulla sinun on helpompi rakentaa ja jälki on nopeammin kauniimpaa.

Saat mallikirjaton jonka avulla on helppo aloittaa sivujen rakentaminen. Voit ladata valmiin mallin kotisivuksi ja muokata vain tekstit omaksesi. Tämä on todella kätevä ja nopea keino luoda uusi sivu. Monesti vain sivuilla pitää tehdä pieniä suuria hienosäätöjä ja jotta tämä onnistuu mutkitta niin on sinun hallittava Elementorin perusteet.

Elementor Pro:n mukana tulee myös 24/7 asiakaspalvelu mistä onkin hyvä kysyä apua, jos tulee ongelmia. Vastausta pitää odottaa 1-2 päivää, mutta ei ole sellaista ongelmaa johonka he eivät osaisi vastata. Voit siis aina kysyä heiltä apua kun sitä tarvitset. Itse olen alkuvaiheessa kysynyt kymmeniä kertoja apua ja aina on niitä tullut.

Yhteenveto

Elementorista on oikeasti vaikea löytää negatiivisia asioita. On harvinaista löytää sivunrakentaja, jonka avulla voit luoda upeita verkkosivustoja muutamassa minuutissa ja silti pystyt ylläpitämään verkkosivustosi suorituskykyä. Ilmaisen version pitäisi olla riittävä, jos olet vasta aloittamassa, ja voit aina päivittää Pro-versioon, jos haluat.

Lue myös : Kotisivut ilmaiseksi – WordPress ohjeet

Lue myös nämä

korjauspyyntö

Ilmoita meille, jos tuotteessasi on häiriöitä!

Lomakkeen alta löydät kartan etäisyyksistä.

Ilmoita meille, jos tuotteessasi on häiriöitä!