W

Sosiaalinen media markkinoinnissa

Jos sinulla on yrityksesi sivut Instagramissa, Facebookissa, Linkedin yms.. olet todennäköisesti huomannut kuinka vaikeaa on saada reaktioita julkaisuille. Jos käyt katsomassa esimerkiksi Gigantin Facebook-julkaisuja (pois lukien kampanjat sekä arvonnat) niin huomaat, että tykkäyksiä on vain muutama kymmen, vaikka sivulla on melkein 500 000 tykkääjää. Miksi asia siis on näin ja miten tähän voisi vaikuttaa?

Tykkäyksiä vai kommentteja?

Facebook ja Instagram arvostavat paljon enemmän kommentteja kuin tykkäyksiä. Julkaisuihin onkin hyvä saada paljon kommentteja esimerkiksi kysymällä julkaisussa seuraajilta kysymyksiä. Kun joku kommentoi julkaisuasi, kommentoi hänelle takaisin mielellään kysyen jotain, näin saat aina lisää kommentteja ja julkaisusi menestyy paremmin.

Kerro sosiaalisista medioistasi ristiin eri alustoilla. Kerro esimerkiksi Facebookissa, että sinulla on myös tilit Instagramissa ja Linkedinnissä ja kehoita heitä seuraamaan sinua myös siellä. Tee näin jokaisella alustallasi säännöllisin väliajoin. Näin jokainen sosiaalinen media kasvaa säännöllisesti, sekä ”parhaimmat” fanisi jotka ovat kaikista potentiaalisimmat asiakkaasi, näkevät suuremmalla todennäköisyydellä julkaisusi. Sosiaalinen media markkinoinnissa onkin yksi tehokkaimmista keinoista saada lisää liidejä.

Luo videomainos

Olet varmaan huomannut tämän itsekin, mutta et ole ikinä ajatellut asiaa tarkemmin. Kun näet Facebookin tai Instagramin feedissä videon, huomaat ja katsot sen suuremmalla todennäköisyydellä kuin tekstin. Lyhyellä hyvin tehdyllä 30-60 sekunnin videolla, kerrot enemmän tuotteistasi sekä ajatuksistasi kuin pystyt yhdelle julkaisulle kirjoittamaan. Tässä vaiheessa ehkä mietit, että enhän minä osaa tehdä mitään mainosvideoita, olet väärässä. Kaikilla on kamerat puhelissa ja ilmaisia kuvan / videoidenkäsittelyohjelmia löydät App Storesta tai Google Play kaupasta.

Lue seuraavat julkaisut jotka tukevat artikkelia ”Sosiaalinen media markkinoinnissa” :

Kuvankäsittelyn yleiskatsaus

Kuvankäsittelyohjelma Canva – ABC

Lue myös nämä

korjauspyyntö

Ilmoita meille, jos tuotteessasi on häiriöitä!

Lomakkeen alta löydät kartan etäisyyksistä.

Ilmoita meille, jos tuotteessasi on häiriöitä!